Soorten garagepoorten, welke zijn er?

Mike avatar

Mike op 05-01-2015

Garagepoorten zijn er in verschillende soorten. De meest bekende is de traditionele kantelpoort. Verder hebben we ook de sectionaalpoort en de zijdelings openende schuifpoort. We zullen in dit artikel wat dieper ingaan op de verschillende soorten garagepoorten en de daarbij horende toepassingen.

Soorten garagepoorten

Verschillende garagepoort soorten en hun toepassingen

Kantelpoort
De kantelpoort is de meest traditionele garagepoort en werd vooral vroeger veel toegepast. Tegenwoordig zien we dit type poort voornamelijk bij ondergrondse garages, losstaande garageboxen en serie-garages. De poort wordt door middel van verticale spiraalveren in z'n geheel naar boven gekanteld.

Sectionaalpoort
De sectionaalpoort is opgebouwd uit een aantal horizontale panelen die door middel van scharnieren met elkaar zijn verbonden. De panelen worden in een verticale looprails geleid om zo de poort te openen en te sluiten. Dit type poort wordt voornamelijk toegepast bij privé woningen en biedt ten opzichten van de traditionele kantelpoort een aantal fijne voordelen.

Zo blijft de poort bij het openen en sluiten geheel in de gevel, hierdoor kan een auto tot vlakbij de garagepoort worden geparkeerd zonder dat in de weg komt te staan. De trekveren die doorgaans worden gebruikt bij dit type poort zijn veiligere en maken daarnaast ook minder geluid dan bijvoorbeeld spiraalveren. Verder zijn er meer mogelijkheden wat betreft het uiterlijk van de poort en kan de sectionaalpoort ook beter worden geïsoleerd.

Zijdelings openende schuifpoort
Dit type garagepoort schuift, zoals de naam al aangeeft, open via de zijkant van de opening. De zijdelings openende schuifpoort heeft als groot voordeel dat de gehele toegangshoogte van de garage opening vrijkomt. Verder is ook de functie van een normale toegangsdeur tot de woning ingebouwd, omdat de poort automatisch tot de gewenste toegangsbreedte geopend kan worden.
 

Garagepoort leveranciers vergelijken

Wanneer u van plan bent om een garagepoort aan te schaffen. Dan is het slim om offertes aan te vragen van diverse garagepoort leveranciers en deze vervolgens goed met elkaar te vergelijken op prijs en kwaliteit. Op deze manier kunt u aanzienlijk besparen en daarnaast gemakkelijk kiezen voor de leverancier die het beste aansluit op uw prijs- en kwaliteitswensen.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!