Sectionale schuifpoort, wat is het precies?

Mike avatar

Mike op 18-01-2016

Wie over weinig ruimte aan de binnen- of buitenzijde van de garagedeur beschikt zal een alternatief moeten zoeken voor de 'traditionele verticale poort'. Sectionale schuifpoorten zijn in zo'n situatie ideaal. Lees snel verder waarom en ontdek alle voordelen van een sectionale schuifpoort.

Sectionaalpoorten

Sectionale schuifpoorten

Een sectionale schuifpoort opent in tegenstelling tot bijvoorbeeld de verticale poort, horizontaal. Dit maakt sectionale poorten bij uitstek geschikt wanneer er weinig tot geen ruimte aan de binnen- en/of buitenzijde van de poort beschikbaar is. Ook kiezen mensen voor een sectionale poort vanwege andere technische- en soms esthetische redenen.

Gedeeltelijk te openen

Sectionale poorten kunnen gedeeltelijk geopend worden. Ze hoeven niet per se in z'n geheel te openen en hierdoor kun je de sectionale schuifpoort als een extra deur gebruiken, bijvoorbeeld wanneer je er even snel met de fiets op uit wilt of om de boodschappen naar binnen te laden.

Veel keuze aan panelen

Er zijn tal van panelen beschikbaar voor sectionale schuifpoorten, zodat je altijd een uitstraling kunt creëren die past bij de rest van de woning.

Isolatie en veiligheid

Sectionale schuifpoorten bieden van nature een goede bescherming tegen inbrekers, omdat deze niet gemakkelijk te openen zijn. Uitrusten met extra beveiliging kan natuurlijk altijd en is uiterst raadzaam.

Tevens is het slim om te kijken naar mogelijkheden tot isolatie van de sectionale schuifpoort. Een garagepoort is een onderdeel van de woning waar veel warmte verloren kan gaan. Door de poort voldoende te isoleren hou je de warmte in je woning, verhoog je het wooncomfort binnen de woning én bespaar je natuurlijk aanzienlijk op stookkosten!

Sectionale schuifpoort laten plaatsen

De meeste mensen kiezen er voor om de poort niet zelf te plaatsen, maar de sectionale schuifpoort door een professional te laten installeren.

Besef in dat geval dan wel altijd dat vaklui onderling uiteenlopende tarieven rekenen voor hun diensten. Vaak kun je door meerdere professionals met elkaar te vergelijken een mooie besparing voor jezelf voorzien doordat je gemakkelijker de voordeligste vakman selecteer voor het plaatsen van de garagepoort. Mensen die de vergelijking al eerder maakten konden rekenen op besparingen die op liepen tot wel 40% van de totaalprijs. Geld wat je mooi in eigen zak kunt steken of bijvoorbeeld in een extra beveiligingssysteem voor je nieuwe sectionale schuifpoort.


Laat een reactie achter, vinden we leuk!