Kantelpoort, wat zijn de voor- en nadelen?

Mike avatar

Mike op 20-10-2015

Met een kantelpoort heeft u een eenvoudig werkend systeem voor een betaalbare prijs om uw garage veilig en secuur af te sluiten. Lees snel verder over de mogelijkheden en de voordelen van een garage met kantelpoort.

Soorten kantelpoorten

Kantelpoorten

De kantelpoort in uw garage bestaat uit één geheel en kantelt in z'n geheel. Meestal opent de kantelpoort naar boven, waarbij het poortblad net onder de dagmaat door gaat. Hierdoor neemt een kantelpoort behoorlijk wat vrije ruimte in beslag.

Verschillende types

Er zijn twee verschillende soorten kantelpoorten te onderscheiden; een kantelpoort die naar buiten open zwaait en een kantelpoort die niet naar buiten open zwaait.

Kantelpoort die naar buiten open zwaait

Zoals gezegd opent deze kantelpoort naar buiten. Het nadeel hiervan is dus dat de deur objecten aan de buitenzijde kan hinderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een auto die te dicht geparkeerd staat bij de kantelpoort, maar bijvoorbeeld ook aan voorbijgangers, kinderwagens etc. die zich aan 'de verkeerde kant' van de kantelpoort bevinden.

Kantelpoort die binnen blijft

Een binnenblijvende kantelpoort zwaait niet naar buiten open. De poort schuift bij het opengaan schuin omhoog. Hierdoor is binnenin de garage wel meer ruimte vereist. De poort mag bijvoorbeeld niet gehinderd worden door bijvoorbeeld de auto die binnen staat of andere objecten. Voor een kleinere garage is dit systeem dus niet geschikt, maar in een bevolkt gebied (drukke winkelstraat bijvoorbeeld) is dit systeem juist wel weer uitermate geschikt omdat de deur aan de buitenzijde van de garage geen ruimte in beslag neemt.

Voor- en nadelen van kantelpoorten

Er zijn meer voor- dan nadelen te benoemen voor kantelpoorten.

Voordelen kantelpoort

 • Relatief eenvoudig systeem
 • Betaalbaar systeem
 • Kan op maat gemaakt worden
 • Kan op verschillende manieren afgewerkt worden
 • Relatief veilig systeem met standaard twee sluitingen en uit te breiden met een derde sluiting.
 • Nadelen kantelpoort

 • Ruimteverlies bij een naar buiten zwaaiende kantelpoort
 • Niet geheel winddicht (kan echter wel geïsoleerd worden)
 • Kantelpoort laten plaatsen

  De kosten om een kantelpoort te laten plaatsen zijn afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren en wensen voor wat betreft het systeem wat u prefereert en in welke mate de afwerking van de kantelpoort verzorgd is.

  Ook de plaatsing van de kantelpoort zelf kan duurder, maar ook voordeliger uitpakken aan de hand van de betreffende vakman. Onderlinge prijzen willen namelijk nog wel eens verschillen. Door verschillende experts met elkaar te vergelijken kunt u vrij eenvoudig de meest interessante specialist selecteren om de kantelpoort te laten plaatsen. In sommige gevallen levert deze eenvoudige vergelijking u een besparing op tot wel 40%!


  Laat een reactie achter, vinden we leuk!