Isoleren van de garagepoort

Mike avatar

Mike op 12-02-2016

Veel garagepoorten zijn van zichzelf niet geïsoleerd. Dit is zonde, want door garagepoorten te isoleren creëer je een behaaglijker gevoel in de woning en kun je bovendien behoorlijk besparen op de energie nota. Ontdek hier alle voordelen van isolatie van garagepoorten.

Isoleren garagedeur

Isoleren van garagepoorten

Wanneer de garagepoort van jouw woning niet geïsoleerd is loont het om isolatie van de garagepoort te overwegen. Hoe de garagepoort gesitueerd is is van wezenlijk belang voor de benodigde isolatie.

Maakt de garagepoort bijvoorbeeld deel uit van het beschermde volume van een woning (dit is het geval wanneer de garage geïntegreerd is in de woning), dan moet je haast wel over gaan tot isolatie van de garagepoort.

Wanneer de garagepoort wel geïntegreerd is in de woning, maar geen deel uitmaakt van het beschermde volume van de woning is het belangrijk om muren, deuren en ramen tussen de garage en het beschermde volume goed te isoleren.

Het beste is wanneer de garage apart staat van het beschermde volume van een woning. Garages (en dan vooral de toegangspoort) zijn nu eenmaal enorme koudebruggen. Zorg er voor dat niet alleen de poort zelf goed geïsoleerd wordt, maar ook de afdichting en het eventuele poortkader van goede isolatie wordt voorzien.

Isolatie- of U-waarde van een garagepoort

Wanneer je de garagepoort gaat isoleren zul je naar zogenaamde U-waardes moeten kijken. Overleg hierin altijd met een specialist om te ontdekken wat voor jouw situatie de beste oplossing is.

Er zijn verschillende types garagepoorten die beter geïsoleerd zijn dan andere types. Er is immers een verschil in U-waarde tussen panelen van 20 en respectievelijk 40 mm. Hoe lager de U-waarde, hoe beter.

Over het algemeen schommelt de U-waarde rond de 1. Waarden die lager liggen dan 1 isoleren beter dan waardes die hoger liggen. De U-waarde van een gemiddelde garagepoort van 40 mm dik ligt ongeveer rond U= 1,4 W/m²K. Dit getal kan echter verschillen per fabrikant. Laat je dus altijd voldoende informeren!

Garagepoort laten isoleren

De specialist waar je je door laat informeren is in staat om de garagepoort te isoleren. Weet wel dat specialisten onderling uiteenlopende tarieven rekenen voor hun diensten. Door meerdere vaklui met elkaar te vergelijken voordat je een definitieve keuze maakt verzeker je jezelf van de laagste prijs voor het isoleren van de garagepoort. Laat je dus altijd informeren door een specialist en vergelijk daarbij meerdere specialisten om tot de laagste prijs te komen!


Laat een reactie achter, vinden we leuk!