"Ik mocht geen garagepoort bouwen"

Mike avatar

Mike op 08-03-2016

Een vergunning om zijn voedselwinkel te verbouwen tot garage kreeg hij niet van de gemeente, dus bedacht Eric Vekeman zelf een oplossing. "Iedere dag, twee jaar lang heb ik er aan gewerkt, maar nu kan ik mijn gevel gewoon opendraaien."

geen-garage

Van voedselwinkel naar opendraaiende gevel

Zijn hele leven had Eric al de voedselwinkel in Zegelsem (deelgemeente van Brakel). Toen hij deze sloot en wilde verbouwen tot garage met automatische kantelpoort kreeg hij geen toestemming van de gemeente. "Het dorpsgezicht in het hart van de Vlaamse Ardennen is beschermd en dus mag ik niets veranderen aan mijn huis. Zelfs geen poort steken.", zegt Eric.

Hij deed het toch en geen ambtenaar die het ziet. In wat voor een paar jaar nog de voedselwinkel was, staat nu zijn BMW achter een groot raam, een vensterbank en een bakstenen muurtje. "Weer zo'n gekke Vlaamse verbouwing", denken passanten.

"Ik ben een kunstenaar hé", zegt hij terwijl hij zijn levenswerk toont. Eric schuift het grote winkelraam helemaal open en doet vervolgens hetzelfde met het muurtje. Binnen twee minuten staat de BMW buiten. "Maar het moet nog sneller", vindt Vekeman. "Ik droom ervan de poort de automatiseren. Dat wordt mijn volgende project."


Gratis 6 prijsoffertes

40% besparen!

Laat een reactie achter, vinden we leuk!